Δροσερό, όχι πολύ γλυκό και ιδανικό για όσους δεν τρελαίνονται για σοκολάτα. Μπορείς να κάνεις τη συνταγή και σε ποτήρι αλλά σε μορφή τούρτας είναι ακόμα πιο ωραία!

ΥΛΙΚΑ:

– 3 μπανάνες
– 1 συσκευασία μπισκότα digestive (των 250γρ.)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 1 πακέτο κρέμα βανίλιας τύπου garni Γιώτης
– 50γρ. φουντούκια
– 150γρ. βούτυρο
– 200γρ. γάλα
– νιφάδες σοκολάτας και maltesers για την διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφαιρούμε από τις συσκευασίες τις ετικέτες από τα ζαχαρούχο γάλατα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό χωρίς να αφαιρέσουμε τα καπάκια από τις συσκευασίες τους. Τα αφήνουμε να βράσουν εκεί για 3 ώρες μέχρι να γίνουν κρέμα καραμέλας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα λιώνουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και το τριμμένο φουντούκι.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε για λίγο πάνω στην φωτιά να ψηθεί το μπισκότο μας λίγο και προσεκτικά μην μας αρπάξει.
Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε να μαλακώσει για να την αλείψουμε ευκολότερα. Αφήνουμε το μπισκότο μας λίγο να κρυώσει και το απλώνουμε σε μια φόρμα αποσπόμενη. Στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο. Αφού κρυώσει απλώνουμε την κρέμα καραμέλας πάνω στο μπισκότο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα καραμέλας. Χτυπάμε την σκόνη garni με ένα φλιτζάνι 200γρ. κρύο γάλα σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
Διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας και τα malltesers, αν θέλετε και λίγο σιρόπι καραμέλας.
Minimalista Tip: Μπορούμε να βράσουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα μπόλικες μέρες πριν την παρασκευή της τούρτας. Τις διατηρούμε κλειστές στο ντουλάπι. Όμως, πριν τις ανοίξουμε, τις βουτάμε για 1 – 2 λεπτά σε πολύ ζεστό νερό ώστε να απλώσει η καραμέλα που θα έχει σφίξει.
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!