Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο ιδανικό να ταΐσετε τους καλεσμένους σας! Θα σας ξετρελάνει με την γεύση του και θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό ή το απαραίτητο μεζεδάκι για την μπύρα σας!

Δες εδώ=> Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μουστάρδα και σπαστές πατάτες!

ΥΛΙΚΑ:

– 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
– 45ml ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
– 120γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 80γρ. μουστάρδα dijon
– 40γρ. ζάχαρη καστανή
– 80ml μηλόξιδο
– 10γρ. μουστάρδα σε σκόνη
– 1 φύλλο δάφνης
– 80γρ. κέτσαπ
– 60ml ελαιόλαδο
– 5γρ. πιπέρι καγιέν

Δες εδώ=> Κοτόπουλο αλά κρεμ που θα σε μαγέψει!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το 1/3 της σάλτσας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40′ στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αλείφουμε (γλασάρουμε) με τη σάλτσα για να γυαλίσει και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ=> Εύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!