Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν! Όσο πλησιάζουν οι γιορτές η νοσταλγία για ανθρώπους, καταστάσεις, όμορφες στιγμές ολοένα και μεγαλώνει.
Η μελαγχολία μέσα σου μπορεί να ξορκιστεί μόνο με φως, λάμψη, παρέα, διασκέδαση, κάτι έντονο και δυναμικό. Τα Χριστούγεννα έχουν αυτή την ικανότητα: να σε κάνουν πιο ευσυγκίνητο, πιο γλυκό, πιο κοινωνικό, πιο επιρρεπή στη χαρά. Όταν τα φώτα, τα πάρτι, οι μουσικές, οι παρέες, το ποτό και το φαγητό πασπαλίζουν την καθημερινότητά μας με χαρά.

Η μαγεία των γιορτών κρύβεται σε πράγματα μικρά! Στα “τρίγωνα-κάλαντα”που τραγουδάνε το πρωί παιδικές φωνούλες. Στο αναμμένο τζάκι που γύρω του μαζεύεται η οικογένεια και ανταλλάσσει δώρα καρδιάς. Στο σπίτι που στολίσαμε ευλαβικά και στα λαμπιόνια που ομορφαίνουν τους δρόμους. Στο χιόνι που αν είμαστε τυχεροί θα δούμε να σκεπάζει σαν άσπρο πάπλωμα όλη την πόλη ή το χωριό μας.

Χριστούγεννα είναι τα γέλια, οι αγκαλιές, οι άνθρωποι, η ευκαιρία να δώσουμε το κάτι παραπάνω στην καθημερινότητά μας που για λίγες μέρες γίνεται πιο ιδιαίτερη, πιο λαμπερή, πιο φωτεινή. Έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε  σε μια νέα, καλύτερη χρονιά γιατί θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα δούμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέληση χρειάζεται και τόλμη. Άλλωστε, αν δεν ηττηθείς, πως θα μάθεις να νικάς;

Ξέρουμε ότι λίγα από αυτά που θα ευχηθούμε θα τηρηθούν! Αλλά είναι χρήσιμα όλα, ακόμα και οι μικρές ουτοπίες. Από το να μάθουμε να χειριζόμαστε πιο ψύχραιμα τις δυσκολίες μέχρι να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας, να υπερνικήσουμε ένα φόβο μας, να μάθουμε κάτι καινούργιο, να βγάλουμε από την ζωή μας όσα τοξικά πράγματα και ανθρώπους μπορούμε, να χαιρόμαστε πιο εύκολα, να θυμώνουμε πιο δύσκολα, να είμαστε δίκαιοι,να βρούμε χρόνο και τρόπο να βελτιώσουμε αυτό που είμαστε και αυτό που νιώθουμε. Πραγματικά καλά θα είσαι όταν οι σκέψεις θα είναι στο ίδιο μέρος με το σώμα σου…

Η ζωή είναι πολύ μικρή και όταν γιορτάζει ακόμα πιο υπέροχη.
Να αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι.
Ζήσε… δεν μας χαρίζεται η ζωή… ζήσε και γι’ αυτούς που έφυγαν άδικα…. τους το χρωστάμε!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!