Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο και όποιος βρει το φλουρί που κρύβεται μέσα στην βασιλόπιτα είναι ο πιο τυχερός της παρέας! Για να μην αγοράσεις έτοιμη, σου έχω την πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη αρώματα! Θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της! Καλή χρονιά!

Δες εδώ=> Λαχταριστός μπακλαβάς ρολό!

ΥΛΙΚΑ:

– 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 3 μεγάλα αυγά
– 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 250 ml γάλα
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
– λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφουμε καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ειδικά προσέχουμε να αλευροβουτυρώσουμε τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ. Ρίχνουμε το βούτυρο  στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και βάζουμε το φλουρί! Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!