Μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων με την πιο απολαυστική, γιορτινή συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κέικ!

ΥΛΙΚΑ:

– 250γρ. ζάχαρη
– 220γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
– 7 αυγά
– 280γρ. φαρίνα
– 60ml κονιάκ
– 30ml λικέρ ρόδι
– 3γρ. κανέλα σκόνη
– 2γρ. γαρύφαλλο σκόνη
– 80ml χυμό πορτοκάλι
– 100γρ. καρύδια
– 80γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
– 60γρ. σταφίδες μαύρες
– ξύσματα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
– 100γρ. γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια (πολύ καλά στραγγισμένο από το σιρόπι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

– 150γρ. ζάχαρη
– 50ml χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα. Έπειτα το αλεύρι λίγο-λίγο, το κονιάκ, το ρόδι, τα ξύσματα, το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρώς το γλυκό πορτοκάλι, το προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί διαμέτρου 28εκ., ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 30′.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει.
Μόλις κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε με το γλάσο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με φύλλα από γκι, σπόρους ροδιού και γιρλάντες από εσπεριδοειδή που μπορούμε να φτιάξουμε από τις φλούδες με το ειδικό εργαλείο.
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!