Οι κλασικοί γιορτινοί μας κουραμπιέδες μεταμορφώνονται με το άγγιγμα της σοκολάτας!

Δες εδώ => Κουραμπιέδες με καρύδια

ΥΛΙΚΑ:

– 500γρ. φρέσκο βούτυρο
– 1 κιλό αλεύρι
– 2 αυγά
– 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
– 1 κ.γλ. σόδα
– 300γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
– 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη:
– 700γρ. κουβερτούρα
– 150γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 10′ περίπου, μέχρι να διαλυθεί καλά ή ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί.
Βάζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι το κονιάκ και διαλύετε μέσα τη σόδα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με την αμυγδαλόψιχα.
Ρίχνετε στο μίξερ τη διαλυμένη σόδα και λίγο από το αλεύρι. Το ανακατεύετε για λίγο και στη συνέχεια βάζετε τους γάντους στο μίξερ. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε το ζύμωμα με τους γάντζους. Η ζύμη που θα φτιάξετε πρέπει να είναι μαλακή αλλά εύπλαστη.
Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε μικρά κουραμπιεδάκια. Τοποθετείτε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ περίπου.
Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν στη σχάρα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Σπάτε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
Βουτάτε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους τοποθετείτε ξανά στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Κορμός Χριστουγεννιάτικος

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!