Τα σοκολατάκια με δαμάσκηνα είναι μεγάλος πειρασμός, εύκολα στην παρασκευή τους και πεντανόστιμα!

Δες εδώ => Μωσαϊκό σε τρουφάκια – Ιδανικό για κέρασμα!

ΥΛΙΚΑ:

– 35-40 δαμάσκηνα (ξηρά, χωρίς κουκούτσι)
– 35-40 κομμάτια καρυδόψιχα
– 250-300γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνετε τα δαμάσκηνα και τοποθετείτε στο κενό που υπήρχε το κουκούτσι τους μισή καρυδόψιχα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Στο μεταξύ, σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε σκεύος μπεν μαρί. Την αφήνετε μερικά λεπτά να λιώσει. Παίρνετε ένα-ένα με πιρούνι τα δαμάσκηνα και τα βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετείτε τα σοκολατάκια σε σχάρα και τα αφήνετε σε δροσερό σημείο της κουζίνας σας μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή (το καλοκαίρι για παράδειγμα), μπορείτε να τα βάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Τοποθετείτε σε φοντανιέρα και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Νηστίσιμο Brownie με σοκολάτα και ταχίνι!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!