Υπάρχει κάτι πιο ωραίο από ένα φλιτζάνι ζεστό, ελληνικό καφέ, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα; Αυτό το άρωμά του που δεν συγκρίνεται με κανένα, η μοναδική γεύση του που σε κάνει να μην τον βαριέσαι ποτέ, όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα είναι που έχουν κάνει τον ελληνικό καφέ μία από τις αγαπημένες, ή μάλλον την αγαπημένη καθημερινή συντροφιά μας. Εκτός από αυτά όμως είναι και σύμμαχος της υγείας μας.

Δες εδώ => Χοληστερίνη: Πως να τη ρίξετε σε 60 ημέρες!

Ρίξε μια ματιά στα 5 βασικά οφέλη που δημιουργεί στον οργανισμό μας και θα καταλάβεις!

1) Αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού. Περιέχει χλωρογενικό οξύ, καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!
Το ήξερες ότι περιέχει 6,8 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι;

2) Πνευματική τόνωση και ευεξία. Περίπου δυο φλιτζανάκια ελληνικού καφέ συνδέονται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, σε καταστάσεις stress, και επιπλέον φαίνεται να ωφελούν τον εγκέφαλο σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση όπως στις νυχτερινές βάρδιες.Επιπλέον, ο καφές φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά και τη διάθεση. Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, 2 διπλοί ελληνικοί σε προφυλάσσουν από την κατάθλιψη και μπορούν να βελτιώσουν το άγχος και την ανησυχία που βιώνουμε καθημερινά.

3) Για γερή καρδιά. Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή η μελέτη της Ικαρίας, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο αυτό νησί, με στόχο να μελετήσει τα στοιχεία που συντελούν στη μακροβιότητα των κατοίκων της. Η μελέτη λοιπόν έδειξε ότι η κατανάλωση ελληνικού καφέ σχετίζεται με την καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, ακόμα και σε άτομα που έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Το ήξερες ότι η μεγάλη πλειονότητα (87%) άνω των 65 ετών έπινε καθημερινά τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ στην Ικαρία;

4) Ελληνικός καφές και δίαιτα! Ο ελληνικός καφές είναι ο καλύτερος σύντροφος στη δίαιτα. Το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ, εξαιρετικά χαμηλό αφού ένα φλιτζανάκι καφέ αποδίδει μόλις 1 θερμίδα. Επωφελήσου στο μέγιστο τον καφέ σου, καταναλώνοντάς τον χωρίς ζάχαρη ή γάλα ενώ παράλληλα θα χαρίζεις στον οργανισμό σου περισσότερα από 2000 συστατικά, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολυφαινολών.

5) Ενυδάτωση. Ο ελληνικός καφές μας ενυδατώνει. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονταν στο παρελθόν, οι επιστήμονες κατέληξαν όχι μόνο ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης δεν επιδρά αρνητικά στην συνολική ενυδάτωση του σώματος, αλλά μάλιστα το αντίθετο. Ο καφές μαζί με τα λοιπά μη αλκοολούχα ροφήματα και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του νερού συμβάλλει στην καθημερινή υδάτωση του οργανισμού.

Δες εδώ => Ποιες τροφές κάνουν καλό στην υγεία μας;

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!