Αν είσαι και εσύ από αυτές τις κοπέλες που αλλάζουν συχνά σχήμα, χρώμα και στιλ στα νύχια, τότε θα έχεις παρατηρήσει πως τα νύχια μας παρουσιάζουν μετά από κάθε μανικιούρ μια μικρή αδυναμία, σπάνε, ξεφλουδίζουν. Δε χρειάζεται να σταματήσουμε το μανικιούρ για να έχουμε υγιή και λαμπερά νύχια!

Δες εδώ => Τα πέντε μαγικά λαδάκια που κάνουν θαύματα!

Ακολούθησε μόνο μερικά από τα παρακάτω πιο χρήσιμα tips, για να σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο αυτό!

1. Απαραίτητα εργαλεία πριν αρχίσεις το μανικιούρ στο σπίτι για να έχεις είναι μια πολύ καλή λίμα, μια λίμα για γυάλισμα (buffer) και ένα μικρό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Προτίμησε χάρτινες ή γυάλινες λίμες που δίνουν σχήμα, αλλά δεν τραυματίζουν το νύχι.
2. Εάν τα νύχια σου είναι ήδη βαμμένα, ξέβαψέ τα προσεκτικά με ένα ασετόν που περιέχει λάδι και δεν τα ξηραίνει. Κόψε τα στο μήκος που επιθυμείς και λίμαρέ τα ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα, οβάλ ή τετράγωνο. Πρόσεξε να τα λιμάρεις προς μια κατεύθυνση και όχι μπρος πίσω, για να μην τα σπάσεις.
3. Μούλιασε τα χέρια σου σε μπολ με χλιαρό νερό για 10 λεπτά περίπου. Σκούπισε καλά τα χέρια σου και, αφού τους απλώσεις ενυδατική κρέμα, βάλε στα πετσάκια ειδικό λάδι ή κρέμα. Στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ για να μαλακώσουν. Τα πετσάκια προστατεύουν τη βάση του νυχιού, γι’ αυτό μην τα κόβεις, αλλά σπρώχνε τα με ένα μικρό ξυλαράκι το οποίο έχεις τυλίξει με βαμβάκι στη μια άκρη.


4. Γυάλισε τα νύχια με ένα buffer. Η ειδική αυτή λίμα χαρίζει ομοιόμορφη, λεία βάση για το μανικιούρ σου. Πέρασε πρώτα μια διάφανη βάση η οποία θα βοηθήσει το βερνίκι να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες. Υπάρχουν, επίσης, ειδικές βάσεις που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως ανομοιομορφίες, κιτρινίλες, νύχια που σπάνε ή ξεφλουδίζουν.
5. Άπλωσε το βερνίκι σου από τη βάση προς την άκρη του νυχιού, με τρεις κινήσεις: πρώτα στο κέντρο και μετά στις άκρες. Άφησε 2-3 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο στρώμα και πέρασε το δεύτερο. Ολοκλήρωσε το μανικιούρ σου με ένα διάφανο, σκληρυντικό βερνίκι για προστασία, λάμψη και δύναμη.

Θυμήσου να αποστειρώνεις τα εργαλεία σου τακτικά, γιατί συχνά τα μικρόβια μεταδίδονται και στην ατμόσφαιρα.

Δες εδώ => Θαυματουργές σπιτικές μάσκες προσώπου για λαμπερό πρόσωπο στη στιγμή!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!