Το κρυολόγημα έχει αυτή την περίοδο την τιμητική του, αφού όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν, μένουμε συγκεντρωμένοι σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς κι έτσι διευκολύνεται η μετάδοση των ιών. Πάρτε τα μέτρα σας για να προστατευτείτε από τις ιώσεις.

Δες εδώ => Τι να κάνουμε για να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά μας;

Συμβουλές από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης των Ασθενειών (CDC)

Η μετάδοση των ιώσεων και άλλων νοσημάτων του αναπνευστικού, όπως ο κοκίτης και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, είναι πολύ εύκολη, όταν δεν λαμβάνονται από μικρούς και μεγάλους τα απαιτούμενα μέτρα (αυτο)προστασίας. Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, συνιστούν τα εξής:

– Μην έρχεστε σε στενή επαφή με άρρωστα άτομα.

– Αν είστε άρρωστος, μείνετε στο σπίτι.

– Όταν βήχετε ή φταρνίζεστε, να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με το μανίκι σας ή με ένα χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιήσετε το χέρι σας, να το πλύνετε αμέσως, χωρίς να αγγίξετε αντικείμενα όπως το πόμολο, τη βρύση κ.λπ. διότι θα τα μολύνετε.

– Να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας  με σαπούνι και ζεστό τρεχούμενο νερό. Να τα τρίβετε επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχετε διαθέσιμο σαπούνι και νερό, να τα καθαρίζετε με απολυμαντικό με βάση το αλκοόλ.

– Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

– Να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες και τα αντικείμενα που αγγίζετε συχνά στο σπίτι, τη δουλειά και το σχολείο, ιδίως αν κάποιος είναι άρρωστος.

– Να κοιμόσαστε καλά.

– Να γυμνάζεστε συστηματικά.

– Να λαμβάνετε μέτρα για να μειώνετε το στρες.

– Να πίνετε άφθονα μη αλκοολούχα ροφήματα για να είστε καλά ενυδατωμένοι.

– Να ακολουθείτε υγιεινή, καλά ισορροπημένη διατροφή.

Δες εδώ => Κρύα πόδια τον Χειμώνα; 5 τρόποι να τα ζεστάνεις!

Πηγή άρθρου:
www.typosthes.gr

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!