Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για μεσημεριανό χωρίς πολλά υλικά. Αν δεν έχετε πεπερόνι χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο πικάντικο σαλάμι.

ΥΛΙΚΑ:

– 500γρ. σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)
– 2κ.σ. βούτυρο
– 1/2 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
– 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
– 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
– 150γρ. πεπερόνι σε λεπτές φέτες
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μείνουν αρκετά al dente ακόμα γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Φτιάχνετε έπειτα μπεσαμέλ, λιώνοντας μία κουταλιά σούπας βούτυρο σε κατσαρολάκι, προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα να καβουρδιστεί καλά. Περιχύνετε με το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η μπεσαμέλ να δένει. Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Στραγγίζετε καλά τα ζυμαρικά και όπως είναι στραγγισμένα στην κατσαρόλα τα κόβετε πρόχειρα σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε να λιώσει και τα αδειάζετε μέσα σε πυρέξ. Περιχύνετε με την τυρένια μπεσαμέλ και τη στρώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού. Πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα, τοποθετείτε τις φέτες πεπερόνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!