Ένα εύκολο γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι! Ιδανικό για κέρασμα αλλά και για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Δες εδώ => Ροξάκια με σιρόπι τριαντάφυλλο.

ΥΛΙΚΑ:

– 150 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
225 γρ. πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. κοφτή κανέλα
10 γρ. κονιάκ
15 γρ. κακάο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να μείνουν κάποια κομμάτια και προσθέτουμε και την καρυδόψιχα. Με τα χέρια μας το απλώνουμε το μείγμα ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη. Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα(σαν μπαστουνάκια), να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Σοκολατάκια με δαμάσκηνα και καρύδια.

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!