Εκμέκ κανταΐφι! Το παραδοσιακό γλυκό που αγαπάμε όλοι!

Δείτε ακόμη => Συνταγή Για Τέλειες Καριόκες!

ΥΛΙΚΑ:

Για τη βάση

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

    Για το σιρόπι

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. νερό

    Για την κρέμα

  • 1900 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που βράζουμε)
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 4 βανίλιες
  • 4 αυγά

    Για το γαρνίρισμα

  • 2 φακελάκια garni βανίλια
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βάζουμε στο ταψί το κανταΐφι και χωρίζουμε τις τρίχες του κανταϊφιού όσο καλύτερα μπορούμε. Καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι να πάει παντού, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να ξεροψηθεί γύρω-γύρω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει καλά. Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το καυτό σιρόπι. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και τα ρίχνουμε όλα αυτά στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, στρώνουμε τη σαντιγί (φτιάχνουμε την garni σύμφωνα με τις οδηγίες). Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο.


    Δείτε ακόμη => Το ωραιότερο προφιτερόλ … αλλιώς!

    Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!