Είναι μια πολύ νόστιμη, γευστική και χορταστική συνταγή. Μια ακατέργαστη νοστιμιά που θα την φτιάξεις γρήγορα και θα αρέσει σε όλους!

Δείτε ακόμη => Σπαγγέτι – Πίτσα στο φούρνο!

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1  πακέτο πένες
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • ¼ κούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε λωρίδες
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πένες. Τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente (περίπου 10-12 λεπτά). Τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχει ρίχνουμε τα τοματίνια, τη ρίγανη, τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει τους χυμούς της ντομάτας για περίπου 3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες, τις ελιές, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με περισσότερο τυρί.
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμη => Κερκυραϊκή παστιτσάδα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!