Πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ότι θέλουν ψυγείο για να διατηρηθούν, χρειάζονται απλά θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο δεν τους προσφέρει τίποτα, αντίθετα παραμένουν πιο φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου παρά στο κρύο περιβάλλον ενός ψυγείου.

Δείτε ακόμα => Τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες.

> Πατάτες: Αυτό που χρειάζονται είναι απλά ένα δροσερό περιβάλλον. Αποθήκευσέ τις σε μία χάρτινη σακούλα και στο ντουλάπι που δεν πιάνει ήλιος ή θερμότητα συνολικά.

> Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια θέλουν αέρα. Στην κατάψυξη ή το ψυγείο μόνο τα κομμένα. Τα ολόκληρα μπαίνουν και αυτά σε χάρτινη σακούλα και όχι μαζί με πατάτες γιατί τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέριο και υγρασία που τις αλλοιώνει.

> Ντομάτες: Μόνο πάγκο για την ντομάτα. Η ψύξη την αλλοιώνει με αποτέλεσμα να χάνει τη φρεσκάδα και άρα τη γεύση της.

> Καφές: Η υγρασία του ψυγείου παίρνει μακριά το άρωμα του καφέ. Η καλύτερη λύση είναι το κλείσιμο σ’ ένα αεροστεγές δοχείο.

> Σκόρδο: Η ιδανική θερμοκρασία του σκόρδου,για να μη χάσει τις θρεπτικές του ουσίες είναι οι 15-20 βαθμοί. Ένα δοχείο που αναπνέει σε ένα δροσερό ντουλάπι της κουζίνας είναι το καλύτερο μέρος!

> Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο γίνεται κρύσταλλο, κι αυτό είναι ότι χειρότερο!

> Κομμένο ψωμί: Αν θες να διατηρήσεις το ψωμί για πολύ, το τυλίγεις ολόκληρο σε ένα πανί και το βάζεις στην κατάψυξη. Αν σκοπεύεις να το φας εντός των ημερών, βάλτο στην ψωμιέρα. Στο ψυγείο στεγνώνει. Καλύτερα να αγοράζεις μικρότερη ποσότητα από το να αποθηκεύεις στο ψυγείο κάτι που θα αλλοιωθεί γευστικά.

> Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αποφλοιωμένα ξηροκάρπια που δεν είναι συσκευασμένα, μέσα στο ψυγείο «ποτίζουν» τις οσμές των άλλων τροφών. Για να μην τρως καρύδι παγωμένο και έχει γεύση μαρούλι, αποθήκευσέ το στο ντουλάπι.

> Αβοκάντο: Ένα μπολ ή μια φρουτιέρα είναι το καλύτερο που ΄χεις να κάνεις για το αβοκάντο! Επιλέγεις πάντα ώριμα, σε μικρή ποσότητα για να τα καταναλώσεις άμεσα.

> Ελαιόλαδο: Αν θες βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικό λίπος, υπάρχει στο εμπόριο. Γιατί να παγώσεις το λάδι; Δεν προσφέρει τίποτα αυτή η κίνηση.

> Μαύρη σοκολάτα: Το ψυγείο δεν είναι η λύση σχεδόν για καμία σοκολάτα, πόσο μάλιστα για τη μαύρη που θα γίνει πέτρα, ειδικά από ένα σημείο και μετά. Χαλάει η γεύση, άσε που αν η συσκευασία είναι ανοιχτή, τραβάει και τις οσμές. Τοποθέτησέ την σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, μακριά από φως και υψηλή θερμοκρασία.

Δείτε ακόμα => Σούπερ τροφές για μνήμη ξυράφι!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!