Είναι το μικρό «τερατάκι» που μπαίνει μέσα μας χωρίς να το θέλουμε. Ο λόγος για τη ζήλια, που αναστατώνει τις σχέσεις μας και μπορεί να φτάσει ακόμα και να τις καταστρέψει, τόσο αυτές όσο και -σε ακραίες περιπτώσεις- ολόκληρη τη ζωή μας.

Η φυσιολογική ζήλια λένε είναι απαραίτητη στη σχέση γιατί την ανανεώνει και συντηρεί τον έρωτα και το πάθος! Τι θα γίνει όμως με την παθολογική ζήλια; Αυτή που κάνει ένα άτομο τοξικό καθώς σκέφτεται όλη την ώρα αυτό το πράγμα, να αισθάνεται ένα μόνιμο φόβο ότι θα το εγκαταλείψουν και να φτάνει σε ακραίες συμπεριφορές, όπως να παρακολουθεί τον σύντροφό του;

Δείτε ακόμα => Οι κανόνες της ζωής για να διαβάζεις κάθε μέρα!

Πώς μπορείς να την καταπολεμήσεις;

Εμπιστοσύνη: Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τη ζήλια είναι να αναρωτηθείτε αν η σχέση σας βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη. Εάν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ειλικρινής τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε για το μέλλον της σχέσης. Διαφορετικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε ανασφάλεια.

Δες πώς θα το διαχειριστείς Όταν νιώσεις ότι σε κυριεύει η ζήλια, καλό είναι να το καταπολεμήσεις, κάνοντας όμορφες και ευχάριστες σκέψεις. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα λογικά. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή που πρέπει να αναλογιστείς πόσο πολύ σε αγαπά και σε νοιάζεται ο σύντροφός σου και τότε θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να ανησυχείς και να κάνεις σκηνές ζηλοτυπίας. Μίλησε με τον σύντροφο σου και βρείτε μαζί λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν.

Εστίασε στα θετικά: Κάθε φορά που ζηλεύεις κάτι που δεν θα έπρεπε, καλό είναι να εστιάζεις στα θετικά και να εκτιμάς αυτά που σου προσφέρει ο άνθρωπός σου.

Ξεπεράστε το: Όταν συνειδητοποιείς ότι ζηλεύεις, η ζήλια τρόπον τινά χάνει τη δύναμή της, γιατί δεν της επιτρέπεται να σε επηρεάσει ή να σε κάνει να νιώθεις ντροπή ή τύψεις. Γι’ αυτό λοιπόν πάρε μια βαθιά ανάσα και αποφάσισε να διώξεις αυτό το συναίσθημα από την καθημερινότητά σου.

Δείτε ακόμα => Η ζήλια μεταξύ των αδελφών- Αντιμετώπιση.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!