Πατατοσαλάτα Θεσσαλονίκης με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
– 1/2 κιλό πατάτες
– 3 μέτριες κόκκινες ντομάτες
– 1 μαρούλι
– 1 αγγούρι
– 2 αυγά(σφιχτά)
– 1 κρόκος αυγού
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
– μουστάρδα
– ζάχαρη
– ελαιόλαδο
– αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό (προσέχετε να μη λιώσουν), τις κόβετε και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Πλένετε καλά τις ντομάτες και το μαρούλι, και προσθέτετε στη σαλατιέρα τις ντομάτες κομμένες, το μαρούλι χοντροκομμένο, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, το αγγούρι καθαρισμένο σε φέτες, αλατίζετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά ελαφρά. Σε μικρό σκεύος βάζετε το γιαούρτι, τον κρόκο, μουστάρδα, αλάτι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά ώστε να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα σαν κρέμα, με την οποία περιχύνετε την σαλάτα σας. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα => Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad)

Σαλάτα Κατερίνης με γίγαντες

ΥΛΙΚΑ:
– 200γρ. γίγαντες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
– μαϊντανός
– ελαιόλαδο
– ξύδι
– αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Την επομένη, τους στραγγίζετε και τους βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι 5′ πριν τους κατεβάσετε από τη φωτιά. Τους στραγγίζετε, τους αφήνετε να κρυώσουν και τους βάζετε σε σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα προσθέτετε στους γίγαντες. Χτυπάτε καλά το λάδι με το ξύδι και περιχύνετε τα υλικά με το μείγμα, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!

Ρυζοσαλάτα Αγρινίου με αλλαντικά

ΥΛΙΚΑ:
– 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
– 2 ντομάτες
– 1 πράσινη πιπεριά
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
– λίγα αγγουράκια τουρσί
– 4 φέτες ζαμπόν
– 3 φέτες μορταδέλα
– 3-4 φέτες σαλάμι
– μαύρες ελιές
– 100γρ. κίτρινο τυρί
– ελαιόλαδο
– αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε το ρύζι για 15′ περίπου, το στραγγίζετε και το βάζετε σε σαλατιέρα. Αφού πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά σας, προσθέτετε στο ρύζι τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φετούλες. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν, τη μορταδέλα και το σαλάμι, κόβετε το τυρί σε μικρά κομματάκια 1εκ. και ρίχνετε το τυρί και τα αλλαντικά στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το λαδόξιδο και αφού ανακατέψετε άλλη μια φορά, στολίζετε με τις ελιές και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!

Καλαματιανή μακαρονοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
– 1/2 κιλό κοφτό ζυμαρικό (πενάκι, κοφτό μακαρονάκι, φιογκάκι)
– 4 καρότα
– σέλινο
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– μαϊντανός
– μαγιονέζα
– ελαιόλαδο
– αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Τρίβετε τα καρότα και ψιλοκόβετε το σέλινο, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Βάζετε το ζυμαρικό σε σαλατιέρα και προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το σέλινο, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και αφού ρίξετε και την ανάλογη ποσότητα μαγιονέζας ανακατεύετε καλά για να πάει παντού. Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε την σαλάτα σας κρύα.
Καλή επιτυχία!

Καβουροσαλάτα Λάρισας

ΥΛΙΚΑ:
– 1 κονσέρβα καβουρόψιχα
– 3 μέτριες ντομάτες
– 1 αγγούρι
– 3 αυγά σφιχτά
– 1 λεμόνι
– μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 4 κουτ.σούπας μαγιονέζα
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στραγγίζετε την καβουρόψιχα και την βάζετε σε βαθύ σκεύος. Προσθέτετε το αγγούρι και τα αυγά κομμένα σε μικρά κομματάκια, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο ψυγείο. Πριν τη σερβίρετε, πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις απλώνετε σε πιατέλα και επάνω σε κάθε ροδέλα βάζετε 1 κουταλιά καβουροσαλάτα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα => Πράσινη σαλάτα με γαλοπούλα και ξηρούς καρπούς

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!