Φωτεινό σπίτι, σημαίνει και φωτεινή διάθεση! Μιας που μπήκαμε στην άνοιξη και ο ήλιος είναι περισσότερο συχνός και ζεστός, γιατί να μην τον εκμεταλλευτούμε και να γεμίσουμε το σπίτι μας φως και θετική ενέργεια;

Δείτε ακόμα => 5 οικονομικές ιδέες για να ανανεώσετε το σαλόνι σας!

Για ένα πιο φωτεινό και λαμπερό σπίτι, ακολούθησε τα παρακάτω tips!

⇒ 1 Ο σωστός φωτισμός! Όσο περισσότερο φυσικό φως τόσο το καλύτερο. Ο σωστός φωτισμός σε ένα σπίτι και μάλιστα το φυσικό φως είναι το παν. Εκμεταλλεύσου κάθε παράθυρο και κάθε μπαλκονόπορτα από την οποία μπορεί να μπει το φως. Κρέμασε τα φωτιστικά σου όσο πιο ψηλά γίνεται, έτσι ώστε να μπορεί το φυσικό φως να διαχέεται περισσότερο και καλύτερα. Χρησιμοποίησε λάμπες σε λευκό-κίτρινο χρώμα για περισσότερο φως- όχι τις κίτρινες λάμπες,αλλά ούτε και τις εντελώς λευκές.

⇒ 2 Άλλαξε τις κουρτίνες σου! Όμορφες οι πλούσιες και βαριές κουρτίνες δε λέω, κρύβουν όμως όλο το φως. Δεν αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να γεμίσουν το σπίτι και το αποτέλεσμα είναι ένα σκοτεινό, μουντό σπίτι ακόμα και τις πρωινές ώρες. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός προτίμησε λευκές,  ή ανοιχτόχρωμες, αέρινες κουρτίνες. Ακόμα καλύτερο, αν σε κάποια δωμάτια το επιτρέπει η αισθητική, θα μπορούσες να μην κρεμάσεις καθόλου κουρτίνες και να αφήσεις το φως να «λούζει» το σπίτι σου!

⇒ 3 Βάλε καθρέφτες! Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και έτσι το σπίτι γεμίζει με περισσότερο φως. Βάλε καθρέφτες, λοιπόν, σε σημεία του σπιτιού όπου χτυπάει το φως του ήλιου και θα διαπιστώσεις κατ’ ευθείαν πόσο πιο λαμπερό και φωτεινό γίνεται το σπίτι σου.

⇒ 4 Ανανέωσε τα έπιπλα σου. Τα παλιά έπιπλα που έχουν όγκο  “κλέβουν” το φως. Ίσως είναι η στιγμή να κάνεις μια μικρή αλλαγή στο σαλόνι σου και να βάλεις πιο «ελαφριά» έπιπλα, σε πιο μοντέρνες γραμμές που θα επιτρέπουν το φως να διαχέεται καλύτερα μέσα στο σπίτι και που θα κάνουν το σαλόνι σου πιο φωτεινό.

⇒ 5. Βάλε φυτά! Τα φυτά είναι πηγή φρεσκάδας και ζωντάνιας και έτσι με έμμεσο τρόπο κάνουν τον χώρο να φαίνεται αυτόματα πιο φωτεινός! Μια μεγάλη πράσινη γλάστρα σε κάποια φωτεινή γωνία ή μια ανθοδέσμη πάνω στο τραπέζι θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου και θα κάνουν το χώρο πιο ζεστό, καλαίσθητο και αυτόματα φωτεινό!

Δείτε ακόμα => Παιδικό Δωμάτιο: Μεταμορφώστε το Έξυπνα και Οικονομικά!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!