Μια υπέροχη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα απολαύσετε με όλη στην οικογένεια! Όσοι δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο τυρί στη μακαρονάδα. Θα απογειώσει τη γεύση της!

Δείτε ακόμα => Αιγαιοπελαγίτικη μακαρονάδα!

ΥΛΙΚΑ:

– 1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες
– 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
– 1/4 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο μαγειρεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρασί και το χυμό από το λεμόνι καθώς και το αλατοπίπερο και το προσθέτουμε για να σιγοβράσει μαζί με τις γαρίδες. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
TIPS: Για περισσότερη νοστιμιά κρατάμε το κεφάλι πάνω στην γαρίδα. Αυτό είναι όλο το μυστικό για την καλύτερη γαριδομακαρονάδα!
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα => Μεζεδάκια για το τσίπουρο!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!