Μια διαφορετική εκδοχή του μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου! Ακολουθήσετε τις οδηγίες του Άκη και θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Φτιάξτε δίπλα και μια σκορδαλιά και είστε πλήρεις!

Δείτε ακόμα => Χταπόδι γιαχνί με μελωμένες πατάτες.

ΥΛΙΚΑ:

– 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς δέρμα και καλά στυμένος)
– 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
– 2 σκ. σκόρδο
– 1 κ.γ. κύμινο
– 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
– 1 ασπράδι αυγού
– λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτουμε τελευταία στιγμή το ψάρι και το ασπράδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 5 εκ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το ζεσταίνουμε για να τηγανίσουμε τις κροκέτες. Ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Tip: Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 2-3 μέρες αλλάζοντας νερό συχνά.
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα => Τηγανιτός μπακαλιάρος με κουρκούτι & σκορδαλιά παντζαριού.

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!