Είναι σίγουρο πως κάθε γυναίκα έχει στην γκαρνταρόμπα της ένα ζευγάρι παπούτσια που κάνει κακό στα πόδια. Ωραία είναι η μόδα αλλά ή άνεση και η υγεία μας είναι ομορφότερη, έτσι δεν είναι;

Δείτε ακόμα => 8 Απλοί Λόγοι Που Δεν Χάνετε Κιλά Και Λίπος.

Πάμε να δούμε ποια είδη παπουτσιών μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα πόδια μας έτσι ώστε όταν βγαίνουμε για κάποια αγορά να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί ή όσο το δυνατόν να περιορίσουμε τη χρήση τους.

– Σαγιονάρες
Το ήξερες ότι οι σαγιονάρεςείναι το χειρότερο είδος παπουτσιού; Πολλές γυναίκες φορούν σαγιονάρες όλη μέρα το καλοκαίρι, όμως αυτό είναι μέγα λάθος!  Οι σαγιονάρες δεν παρέχουν υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού και δεν προστατεύουν το πόδι. Το αποτέλεσμα είναι οι συχνοί τραυματισμοί. Μακροπρόθεσμα, η κακή υποστήριξη του ποδιού μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδα ή κάποια άλλη πάθηση.

– Γόβα Στιλέτο
Οι γυναίκες αγαπάμε τα ψηλά τακούνια επειδή φαίνονται υπέροχα και κάνουν τα πόδια μας πιο ελκυστικά, αλλά η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε. Τα ψηλά τακούνια συχνά οδηγούν σε διαστρέμματα, πόνους στα νύχια, στα νεύρα και τη μέση. Οι ποδίατροι προειδοποιούν ότι το τακούνι που είναι ψηλότερο από 5 εκατοστά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα πόδια. Κρατήστε λοιπόν τα ψηλά τακούνια για τις ειδικές περιστάσεις και προτιμήστε κάτι πιο άνετο για τις καθημερινές σας εμφανίσεις και τη δουλειά!

– Τα μυτερά παπούτσια
Τα φαρδιά πέλματα δεν είναι ιδανικά για μυτερά παπούτσια. Είναι πολύ σφιχτά και θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στα δάχτυλα των ποδιών μας. Μπορεί να προκαλέσουν πόνους στα νεύρα, φλεγμονές και φουσκάλες.

-Τα ίσια παπούτσια
Παρ’ ότι τα ίσια παπούτσια είναι εξαιρετικά άνετα, δεν παρέχουν στο πόδι την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να κινείται και να λειτουργεί όπως πρέπει. Είναι κάτι σαν «βελτιωμένη έκδοση» της σαγιονάρας, καθώς προστατεύουν περισσότερο το πόδι, ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν τενοντίτιδα και μακροπρόθεσμα πόνους στα γόνατα και την πλάτη σας.  Για να μην απαλαγείτε εντελώς από τα ίσια παπούτσια μπορείτε να αγοράσετε ορθοπεδικούς πάτους που θα καθορίσουν τη θέση των ποδιών σας.

Δείτε ακόμα => 7 αποτελεσματικοί τρόποι για να πέσει η κοιλίτσα!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!