Μια απολαυστική πρόταση που θα γλυκάνει εσάς και τους καλεσμένους σας. Η λαχταριστή τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Δες εδώ => Τάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας & φρέσκες φράουλες!

ΥΛΙΚΑ:

– 1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση:
– 120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα(70% κακάο)
– 150ml γάλα
– 150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 40γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 3 μεσαίοι κρόκοι αυγών
Για τα αχλάδια:
– 150γρ. αχλάδια σε κυβάκια
– 30γρ. βούτυρο
– 50γρ. καστανή ζάχαρη
– κακάο σε σκόνη (προαιρετικά για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ και τη λιώνουμε ελαφρώς, σε χαμηλή ισχύ, στο φούρνο μικροκυμάτων( ή σε μπεν μαρί). Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά, αφήνοντας το μείγμα να φτάσει στο σημείο βρασμού. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το ζεστό μείγμα σε τρία στάδια πάνω στην ελαφρώς λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας τακτικά με σπάτουλα σιλικόνης εώς ότου το μείγμα ενωθεί. Προσθέτουμε κατόπιν τους κρόκους των αυγών, καλά χτυπημένους από πριν και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ενσωματωθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα κυβάκια από τα αχλάδια, πασπαλίζοντας με την καστανή ζάχαρη. Τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά να καραμελώσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη βάση και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 25εκ. Τρυπάμε την επιφάνεια του με πιρούνι και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια με τη σάλτσα τους. Σκεπάζουμε κατόπιν με την κρέμα που είχαμε βάλει στο ψυγείο, ισιώνουμε την επιφάνεια της με σπάτουλα και ψήνουμε την τάρτα για ακόμα 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Τέλος αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει εντελώς και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με κακάο, με ζάχαρη άχνη ή με καραμελωμένα αχλάδια σε λεπτές φέτες!
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Τάρτα με κυδώνι!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!