Όταν έρχεται η ώρα της καθαριότητας του σπιτιού, συνήθως αυτά που χρειάζεται να καθαριστούν βγάζουν μάτι. Η σκόνη στα έπιπλα, το πάτωμα που χρειάζεται σκούπισμα και σφουγγάρισμα, τα τζάμια, τα είδη υγιεινής, η γενική της κουζίνας. Το σπίτι όμως δεν είναι μόνον αυτά. Όταν κάνουμε μόνο αυτά στην γενική καθαριότητα του σπιτιού μας, στην πραγματικότητα κάνουμε «όσα βλέπει η πεθερά», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Το πρόβλημα είναι ότι αφήνοντας ακαθάριστα αυτά τα σημεία του σπιτιού, επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζούμε. Μπορεί δηλαδή να μην φαίνεται ότι δεν είναι καθαρά, όμως το κακό που κάνουμε στον οργανισμό μας είναι πραγματικά μεγάλο. Ας δούμε 6 σημεία που συνήθως παραλείπουμε να καθαρίσουμε.

Δείτε ακόμα => Οι νέες τάσεις στα μπάνια του 2019.

-Η κάτω επιφάνεια των επίπλων

Όλες οι γυναίκες περνάμε τη σκούπα ή τη σφουγγαρίστρα αντιστοίχως κάτω από το τραπέζι ή κάτω από τα κρεβάτια. Η σκόνη όμως δεν κάθεται μόνο στο πάτωμα. Η κάτω επιφάνεια των επίπλων είναι σοβαρή εστία μόλυνσης, αφού σχεδόν ποτέ να σκεφτόμαστε να ξεσκονίσουμε τα έπιπλά μας και στην κάτω τους επιφάνεια. Όσο για τα κρεβάτια που έχουν αποθηκευτικούς χώρους; Δυστυχώς η σκόνη έχει αυτό το κακό να περνά παντού. Συνεπώς, μια φορά τον μήνα, πρέπει να σηκώνετε το στρώμα, να βγάζετε όλα τα πράγματα που έχετε αποθηκεύσει κάτω από το κρεβάτι σας και να ξεσκονίζετε τα πάντα όσο πιο καλά μπορείτε. Αν δεν το κάνετε, να ξέρετε πως καθώς κοιμάστε, αναπνέετε όλη τη σκόνη που μαζεύεται από κάτω.

-Τα σοβατεπί και τις πρίζες

Δεν αρκεί να καθαρίζετε τους τοίχους. Πρέπει να καθαρίζετε και τα σοβατεπί τους αλλά ακόμη και τις πρίζες. Είναι αντιαισθητικό να υπάρχει σκόνη πάνω στα σοβατεπί και στις πρίζες. Ομοίως πρέπει να καθαρίζετε και τους διακόπτες. Δαχτυλιές και σκόνη είναι ό,τι χειρότερο για την εικόνα του σπιτιού σας.

-Τα κουφώματα

Στο σπίτι μας πρέπει να καθαρίζουμε επαρκώς και τις πόρτες καθώς και τα παράθυρα. Στην περίπτωση της πόρτας, καθαρίζουμε καλά όλη την επιφάνεια αλλά δεν παραλείπουμε το πόμολο και φυσικά το πλαίσιό της ή αλλιώς το κούφωμα. Ομοίως στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες, πέρα από τα τζάμια, πρέπει να καθαρίζουμε τις ράγες αλλά και τα πόμολα και τα κουφώματα.

-Τις ντουλάπες

Οι ντουλάπες είναι ένας ακόμη χώρος που παραλείπουμε να καθαρίσουμε. Το εσωτερικό της ντουλάπας μπορεί να μαζέψει πολλή σκόνη ή χνουδάκια από τα μάλλινα ρούχα σας. Χρειάζεται κάθε φορά που καθαρίζουμε το σπίτι, να κάνουμε ένα πέρασμα και στο εσωτερικό της ντουλάπας. Αφήνοντας για καιρό τη σκόνη μέσα στις ντουλάπες μας, μαζεύουμε σκόνη και πάνω στα ρούχα μας.

-Τα φίλτρα

Εξίσου σημαντικό –αν και τόσο βαρετό- είναι να αποσυναρμολογούμε τον απορροφητήρα ή τα κλιματιστικά μας προκειμένου να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τα φίλτρα τους. Στην περίπτωση του απορροφητήρα, τα λίπη που μαζεύονται μειώνουν την απόδοσή του αφενός, αφετέρου υπάρχει ο κίνδυνος με τη θερμότητα των ατμών, να λιώνουν τα λίπη και να πέφτουν μέσα στο φαγητό που μαγειρεύουμε χωρίς δυστυχώς να το αντιλαμβανόμαστε. Τα φίλτρα των κλιματιστικών από την άλλη, μαζεύουν βακτήρια που είναι άκρως επιζήμια για το αναπνευστικό μας σύστημα. Γι΄ αυτό και πρέπει κάθε 3 μήνες –ανάλογα με τη χρήση- να αφαιρούνται, να πλένονται, να ψεκάζονται με ειδικό σπρέι κατά των βακτηρίων και να επανατοποθετούνται.

-Η ηλεκτρική σκούπα, το στεγνωτήριο και το πλυντήριο…

Το ότι αυτές οι συσκευές μας βοηθούν στην καθαριότητα του σπιτιού μας, δεν σημαίνει και ότι αυτοκαθαρίζονται… Η ηλεκτρική σκούπα αν δεν έχει σακούλα που αντικαθίσταται όποτε γεμίζει, πρέπει να καθαρίζεται πολύ καλά. Βγάζουμε το δοχείο, το αδειάζουμε, το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει πριν το ξαναβάλουμε στη θέση του. Το πλυντήριο των πιάτων από την άλλη, πρέπει μια φορά τον μήνα να κάνει μια πλύση δίχως ρούχα. Επιλέξτε την υψηλότερη θερμοκρασία και πλήρες πρόγραμμα. Βάλτε στις θήκες σόδα και λευκό ξύδι και θα το βρείτε σαν καινούργιο αμέσως μετά. Ομοίως το στεγνωτήριο, πρέπει να καθαρίζεται από χνούδια και σκόνες που μαζεύει γιατί αλλιώς κινδυνεύει να σας καεί.

Δείτε ακόμα => 5 Tips για να έχεις πιο φωτεινό σπίτι!

Πηγή άρθρου:
www.athome.gr

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!