Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να φας μια λαχταριστή κρέπα; Εύκολη στην παρασκευή της, ενώ μπορείς να την ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους! Είτε είσαι φαν της γλυκιάς, είτε της αλμυρής κρέπας, με αυτή την συνταγή μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις!

Δείτε ακόμα => Τσιζκέικ nutella που δεν χρειάζεται φούρνο.

ΥΛΙΚΑ:

2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Για το σερβιρισμα
φρέσκα φρούτα εποχής
– μέλι, λιωμένη σοκολάτα, μερέντα και τριμμένο μπισκότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τις κρέπες, πρώτα χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί. Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, μερέντα με τριμμένο μπισκότο ή μέλι .
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα => Σπιτική Μερέντα – Η κλασική συνταγή.

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!