Ένας πολύ νόστιμος μεζές για τσιμπούσια με ουζάκια, τσιπουράκια, κρασάκια! Αυτές οι μαζώξεις θέλουν μερακλίδικους μεζέδες που να φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα όπως μια τηγανιά!

Δείτε ακόμα => Μεζεδάκια για το τσίπουρο – Μέρος Πρώτο

ΥΛΙΚΑ:

– 1,200 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρά κομμάτια
– 1 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
– 1 κ.σ. μπαλσάμικο με μέλι
– 2 κ..σ μουστάρδα
– 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
– 1/4 κ.γ. πιπέρι
– 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
– αλάτι ρίγανη
– 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά το κρέας και το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά (ίσως χρειαστεί και παραπάνω). Αφού πιει το κρασάκι του και μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο κι ανακατεύουμε να μαριναριστεί πολύ καλά το κρέας κι έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τα πιπέρια και το αλάτι και τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας μας. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα – Μεζεδάκια για το τσίπουρο – Μέρος Δεύτερο!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!