Τα φετινά Χριστούγεννα τα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Θέλουμε να περάσουμε ιδανικές στιγμές ζεστασιάς, να δημιουργήσουμε μοναδικές αναμνήσεις και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Στη διακόσμηση του σπιτιού μας τις μέρες των εορτών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λουλούδια, αλλά και τα κλαδιά που στολίζουν τα βάζα μας καθώς και οι γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Παρακάτω σου έχουμε μερικές προτάσεις που σίγουρα θα λατρέψεις!

#1. Αλεξανδρινό

Το αλεξανδρινό είναι ίσως το λουλούδι που έχουμε περισσότερο συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα. Τα φλογερά κόκκινα φύλλα του χαρίζουν μία μοναδική γιορτινή αισθητική σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας κι αν επιλέξουμε να το τοποθετήσουμε. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να φροντίσετε το αλεξανδρινό σας τις φετινές γιορτές πρέπει να θυμάστε ότι είναι ένα φυτό που αγαπά το φως αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό.

#2. Γκι

Τα Χριστούγεννα οι ερωτευμένοι σπεύδουν να φιληθούν κάτω από τα κλαδιά του, για να εξασφαλίσουν αιώνια ευτυχία και γονιμότητα. Οι Άγγλοι, οι Βορειοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί το θεωρούν γούρι και το κρεμούν έξω από τις πόρτες τους, για να διώξει την κακοδαιμονία και να τους φέρει τύχη.  Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε διάφορες συνθέσεις με άλλα αντικείμενα, όπως στεφάνια ή λουλούδια για τη διακόσμησή σας.

#3. Έλατο

Το έλατο είναι το κλασικό δέντρο που στολίζουμε με όμορφες μπάλες και φωτάκια τα Χριστούγεννα.  Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να στολίσουμε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο, προστατεύοντας το περιβάλλον διατηρώντας όμως την υπέροχη αισθητική του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

#4. Αμαρυλλίς

Η αμαρυλλίς είναι ένα βολβώδες λουλούδι που ταιριάζει τέλεια στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Τα άνθη του φυτού είναι συνήθως κόκκινα ή άσπρα, τα απόλυτα γιορτινά χρώματα σε συνδυασμό με τα πράσινα κοτσάνια τους. Έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε σε γυάλινα βάζα ή γλαστράκια έτσι ώστε να δώσετε μία πολύχρωμη πινελιά στο τραπέζι σας.

#5. Ο κάκτος των Χριστουγέννων

Ο κάκτος των Χριστουγέννων ή αλλιώς η υπομονή, ανθίζει το Δεκέμβριο, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πράγμα που δικαιολογεί το όνομα του. Για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές του πλανήτη το στολίζουν και σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο. Το χρωματικό δίδυμο κόκκινο και πράσινο θα βρει σίγουρα μια φωτεινή θέση κάπου μέσα στο σπίτι σας!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!