Πολύ γρήγορο, εύκολο και εντυπωσιακό γλύκισμα να προσφέρουμε όταν ξαφνικά έρθουν φίλοι στο σπίτι. Κάθε ένας μπορεί να κόψει εύκολα και να απολαύσει από ένα κλαδί του δέντρου.

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ.
  • 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. Grand Marnier
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (για επάλειψη)

Εκτέλεση:

  • Βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  • Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος.
  • Απομακρύνω το φύλλο που περισσεύει.
  • Απλώνω σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
  • Πασπαλίζω το ψιλοκομμένο φουντούκι από πάνω και ραντίζω διάσπαρτα το Grand Marnier.
  • Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
  • Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
  • Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
  • Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω.

Η συνταγή είναι από τη σελίδα www.paxxi.gr

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!