Η μπουγάτσα με κρέμα μου αρέσει πάρα πολύ! Το ίδιο και οι εύκολες συνταγές με λίγα υλικά! Κάπως έτσι έκανα και αυτή τη μπουγάτσα και από τότε δεν την αλλάζω! Όσοι δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν! Την προτείνω ανεπιφύλακτα, θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι! Εσύ πότε θα την φτιάξεις;

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • άχνη
  • κανέλλα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα σε μέτρια φωτιά με προσοχή μη βράσει. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τις βανίλιες και συνεχίζουμε.
Tip: προσθέτουμε και λίγο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστό το μείγμα.
Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα,το ρίχνουμε στα υλικά και συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα και το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την κρέμα και προσέχουμε να αφήσουμε κενό γύρω γύρω 2 δάχτυλα περίπου. Διπλώνουμε τη ζύμη που περισσεύει πάνω από την κρέμα. Σκεπάσουμε την κρέμα με το δεύτερο φύλλο και με ένα πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Βρέχουμε τη μπουγάτσα με λίγο νερό και την ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Σερβίρουμε τη μπουγάτσα χλιαρή σε μικρά κομματάκια με μπόλικη άχνη και κανέλα!
Καλή σας όρεξη!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!