Skip to Main Content

Για το νόημα της ζωής καλά πάω;

Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν δεν υπήρχε τόση ψευτιά.
Ξέρεις γιατί;
Γιατί οι φίλοι είναι πραγματικοί μόνο όταν είναι ειλικρινείς αγάπη μου!
Άσε που και ο έρωτας θα ήταν αληθινός και δυνατός αν οι άντρες είχαν μάτια και στην ψυχή…
Γιατί όμορφες γυναίκες με όμορφες ψυχές υπάρχουν… Απλά είναι λίγες… Ενώ άντρες;;;

Ώπα, στάσου λίγο! Ας κάνουμε μια παύση, ένα βήμα πίσω, μια βαθιά ανάσα να καθαρίσει ο εγκέφαλος και να πάρουμε τα πράγματα πάλι από την αρχή!
Καταρχήν μην ταραχτείς αλλά μέσα στον κόσμο που αναφέρεις συνέχεια υπάρχεις και εσύ υπάρχω και εγώ που συμβάλλουμε ώστε να μεγαλώσει η ψευτιά!
Οι πραγματικοί φίλοι δεν γίνεται να φταίνε πάντα αυτοί ξέρεις καθώς και … συγνώμη κορίτσια αλλά αυτό με τις όμορφες γυναίκες και τους “άχρηστους άντρες” διαβάζετε και ανάποδα! Ή μάλλον, πιο δίκαια, διαβάζετε το ίδιο και από τις δύο πλευρές! Έρως είναι αυτός και τα βέλη του πονάνε και τα δύο φύλα..

Γεμίσαμε όλοι στο Facebook στιχάκια, γνωμικά, φιλοσοφίες, ΌΛΑ σε τρίτο πρόσωπο! Πάντα ο διπλανός μας να φταίει, εμείς ποτέ! Πόσο βολικό είναι τελικά αυτό το τρίτο πρόσωπο ε; Σκεπάζουμε τα δικά μας σφάλματα μιλώντας γενικά και αόριστα!
Κανένας δεν είναι 100% αληθινός, ούτε καν αυτοί που φαίνονται αυθεντικοί! Μην παριστάνουμε ότι δεν το ξέρουμε. Οι άνθρωποι ελίσσονται, προσποιούνται, λένε ψέματα, ερωτεύονται, πληγώνουν και πληγώνονται.
Θεμιτά όλα αυτά.
Ή μήπως όχι;
Αν θέλουμε να σταματήσουμε  να κάνουμε σαν μωρά παιδιά και να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε όλο αυτό, πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε ο καθένας τις δικές του ευθύνες. Για να αλλάξει ο κόσμος, ο γείτονας, ο φίλος και το ταίρι, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ… εγώ!

Ποια είμαι εγώ δηλαδή που θα κρίνω την ιστορία σου, όταν έχω να κουμαντάρω την δικιά μου; Δεν έχω πάντα εγώ δίκαιο, δεν είμαι παντογνώστρια και ούτε θα γίνω ποτέ!  Το ψέμα που είπα κάποτε στη φίλη μου δεν παύει να είναι ψέμα και ας το βάφτισα εγώ “αθώο” στο μυαλό μου, ενώ το δικό σου το βάφτισα σοβαρό για να ρίξω το φταίξιμο σε σένα. Και τα δύο δεν παύουν να είναι ψέματα. Ας δεχτώ επιτέλους την αντίθετη άποψη του συνομιλητή μου σε μια συζήτηση χωρίς να τον λέω μαλάκα από μέσα μου! Και τέλος διάολε ας δώσω τον απαραίτητο σεβασμό στον έρωτα! Αυτόν που του αξίζει για να μπορέσει να εκτοξευθεί στα ύψη και να καταφέρει με την αστερόσκονη του να λάμψει σκορπίζοντας σε όλον τον κόσμο μαγεία!

Ας γίνουμε επιτέλους καθρέφτες πρώτα των εαυτών μας και μετά των άλλων. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε απλόχερα την ανιδιοτέλεια χωρίς κακία και αρνητισμό.
Κάπως έτσι θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε την δική μας τελειότητα και μετά σιγά σιγά όλου του κόσμου.

Ναι θα βόλευε πολύ όταν έρχονται να μας δούνε αυτοί που αγαπάμε να απαγορεύεται να φεύγουν! Να μένουν δίπλα μας για να μας προσφέρουν αυτό το αξέχαστο χάδι βρε παιδί μου. Ξέρεις αυτό που νιώθεις την αγάπη να περνάει από τα δάχτυλα σου, συνεχίζει με την ένταση της ανάσας που γίνεται πιο βαριά  ώσπου φτάνει στην καρδιά σου και την κάνει να χοροπηδάει από χαρά!


Βλέπεις όμως ο άνθρωπος είναι όν με ελεύθερη βούληση! Ανέκαθεν ήταν και θα είναι! Γι ‘αυτό δεν μπορείς να βάλεις κανέναν σε καλούπια, όσο και να προσπαθήσεις! Εσύ πρόσφερε, αναγνώρισε, διόρθωσε, συγχώρεσε, αγάπησε και δώσε ευκαιρίες. Γενικά πρόσφερε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου μέχρι εκεί που στο επιτρέπουν οι αντοχές και η αξιοπρέπειά σου.

Ακόμη και αν ξέρεις πως δεν θα έχουν πάντα ανταπόκριση οι πράξεις σου. Αποδέξου το, μάθε να ζεις με αυτό. Επανέλαβε το στο μυαλό σου συνέχεια σαν προσευχή. Χώνεψε το σαν αντιβίωση!

Να θυμάσαι πάντα:
Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε όσους δεν μας θέλουν στη ζωή τους , είναι να τους αφήσουμε στην ησυχία τους!
Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να είμαστε καλά για να του χαρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στιγμές γεμάτες ευτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!